Ons favoriete restaurant: Hotel de Goudfazant
Waar: Verscholen op het industrieterrein aan het IJ van Amsterdam Noord
Waarom: Voor het heerlijk eten en de bijpassende wijnen in een bijzonder ambiance.
Het restaurant: De eerste indruk van ons……. waar komen we terecht. De weg er naar toe is naar een terrein dat is afgesloten door een slagboom en waarna je een verlate industrieterrein opkomt en gelijk een vrije uitzicht hebt over het IJ. Daar aangekomen kun je de auto parkeren en heb je toegang tot het restaurant wat in wezen een industrieloods is die gevuld met vier persoonstafels met daarop witte tafellakens. Er is een vrij lange bar en een grote open keuken. Het eten is voortreffelijk en heeft een Franse en Italiaanse invloed. Wat bijzonder is dat het een hoge loods is waarin kroonluchters hangen en aan een aangrenzende loods nog een oldtimer staat die wel een opknapbeurt kan gebruiken.
Wanneer: Het is alweer een tijdje geleden dat we hier waren, maar elke keer was het eten en de bediening uitstekend.
Gaan wij er weer eten? Als het kan, maar er zijn ook nog veel andere plekjes te ontdekken. In de winter als het vriest en sneeuwt kan het binnen nog wel eens koud zijn. Ongeacht de CV verwarming in spiraalvorm aan het plafond met een grote ventilator die zorgt dat de warme lucht circulatie wordt het niet altijd warm, Dus ja een aanrader maar misschien niet in de winter.
Plaats: Amsterdam Noord aan het IJ
Omgeving: Het IJ, de nieuwe bioscoop Eye, NDSM terrein en lekker wandelen in noord.
Veel plezier bij Hotel de Goudfazant